icon bag image
0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Kostymförsäljning
Allmänt, Bakom kulisserna & Evenemang

Kostymförsäljning

Spelar från 08 juni till 11 juni

Operans stora KOSTYMFÖRSÄLJNING


Äntligen är det dags för en stor kostymförsäljning där alla modelejon, opera- och balettfantaster och hantverksintresserade har chansen att fynda från våra förråd och samlingar. Mellan den 8 och 11 juni kan du hitta plagg från uppsättningar som Dracula, Andrea Chénier, Svansjön och Glada änkan, alltifrån hattar, skjortor och skor till stora klänningar och överrockar.

På Kungliga Operans kostymavdelning jobbar ungefär 30 personer med att tillverka alla kostymer till föreställningarna i Operahuset. Alla plagg görs för hand enligt gedigen hantverkstradition så att plaggen ska hålla kväll efter kväll, genom flera spelperioder. Många av kostymerna sys även om till nya uppsättningar, innan de till slut får lämna teatern och få nya lyckliga ägare, kanske hemma i din garderob!
Alla intäkter från försäljningen går till Unga Operan-fonden som bidrar till att utveckla Unga på Operans verksamhet för barn och unga.

Tips och information
• Vi fyller på utbudet med kostymer allt eftersom under alla fyra dagar, det kommer att vara blandat utbud av uppsättningar och typer av plagg under hela försäljningen.
• Ta gärna med egna påsar/kassar att bära hem dina fynd i. Vi kommer även att sälja påsar på plats för 10 kronor.
• Vi hänger inte undan eller reserverar några kostymer. Det du köper måste du kunna bära med dig på en gång. Observera att stora kostymer/klänningar kan väga en hel del!
• Separata provrum finns för herr och dam.
• Alla plagg säljs i befintligt skick.
• Kungliga Operan reserverar sig för slutförsäljning.

DATUM OCH TID
Torsdagen den 8 juni kl. 15.00-20.00
Fredagen den 9 juni kl. 15.00-20.00
Lördagen den 10 juni kl. 10.00-16.00
Söndagen den 11 juni kl. 10.00-14.00

PLATS
Kungliga Operans dekorateljéer i Gäddviken

HITTA HIT
Adress: Kvarnholmsvägen 56
Buss 402 från Slussen till hållplats Gäddviken, alternativt buss 53 eller 71 till Henriksdal och sedan ca 10 minuters promenad till Kvarnholmsvägen 56.

PARKERING
Det finns ingen parkering i direkt anslutning till Kungliga Operans dekorateljéer, övrig parkering på Kvarnholmen är mycket begränsad. Vi rekommenderar besökare att undvika bil om möjligt.

PRISER OCH BETALNING
Kostymerna kostar från 50 kronor upp till 2500 kronor. Du kan betala med kort (Mastercard, Visa och American Express) eller Swish. Vi tar ej emot kontanter.
Vi rekommenderar också...

Evenemang

Nyårsmaskeraden

Fira ut 2023 i stil!
Den 31 december 2023
Biljetterna släpps senare