0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Kite på Kungliga Operan
Konsert

Kite på Kungliga Operan

Kite på Kungliga Operan


Extrainsatt konsert, 22 november 17.00.

Den 22 november intar Kite stora scenen på Kungliga Operan för en unik spelning. Den svenska duon har sedan starten för elva år sedan trollbundit publiken med sin elektroniska pop, hyllats av kritiker och turnerat i USA, Europa och Asien. Nu tar duon Nicklas Stenemo och Christian Berg, som är aktuella med "Jonny Boy" från filmen And then we danced (Sveriges Oscarsbidrag 2019) ett av Sveriges vackraste scenrum i besittning.

Tidigare har death metal-bandet Entombed spelat på Kungliga Operan 2002. Kite blir det första popband som skapar en show speciellt för den 246-åriga nationalscenen. De är nervösa. 

– Jag skulle ljuga om jag sa att det är en fröjd att jobba med det här. Det känns fruktansvärt. Tänk att man aldrig kan nöja sig, att man alltid måste ta det längre än sist. Christian Berg, Kite

– Operan har alltid varit en plats där nya uttryck har provats, testats, utvecklats – långt ifrån en bild många idag kanske har om våra konstformer. Kite är en duo där det visuella uttrycket spelar en avgörande roll, ett allkonstverk som ska utforska vår scen – just det som den är ämnad för. Birgitta Svendén, Kungliga Operan

Konserten på Kungliga Operan – där också musiker ur Kungliga Hovkapellet medverkar – blir det mest spektakulära Kite gjort sedan de omtalade konserterna på Cosmonova hösten 2015. För att ge låtarna en ny inramning har duon samarbetat med tonsättaren Jonas Valfridsson och kompositören Jukka Rintamäki Silverbullit.

För den unika spelningen på Kungliga Operan är projektionerna signerade konstnären Andreas Nilsson, mest känd för sitt arbete med The Knife, 2Chainz feat Kanye West, MGMT, Röyksopp och Dizzy Rascal.

Åldersgräns 13+


Föreställningsdatum

Visa fler datum