0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Figaros bröllop Konstnärligt team

KONSTNÄRLIGT TEAM


Ole Anders Tandberg

Ole Anders Tandberg är utbildad vid Guildhall School of Music and Drama, London (skådespelare), Arkitekthögskolan i Oslo (arkitekt) och Dramatiska Institutet, Stockholm (regi).

Tandberg har regisserat teater och opera, Lady Macbeth från Mtsensk av Dmitri Sjostakovitj vid Deutsche Oper i Berlin och senast Bohème i Zürich. .

På Kungliga Operan i Stockholm har han gjort flera Mozartoperor; Figaros bröllop, Don Giovanni, Trollflöjten och Così fan tutte och under senare år på Stockholms Stadsteater; Shakespeares Othello och Kung Lear.

I Oslo har Tandberg regisserat för Den norske Opera og Ballett, Nationaltheatret, Det Norske Teatret och Torshovsteatret.

Maria Geber

Maria Geber är utbildad vid Francisco Art Institute i USA och är sedan början av 1980-talet verksam som kostymdesigner och även scenograf. Hon har arbetat återkommande med regissören Ole Anders Tandberg i uppsättningar på Dramaten, Kulturhuset Stadsteatern, Den Norske Opera, Kungliga Operan och Deutsche Oper (Lady Macbeth från Mzensk) samt samarbetat med bl.a. Suzanne Osten på Unga Klara, Birgitta Egerbladh, Sofia Jupither och Mats Ek. Hon är aktuell med uppsättningar på Dramaten, La Bohème på Opernhaus Zürich och Wermlands Opera.

Anna Koch

Anna Koch är dansare, koreograf och konstnärlig ledare på Weld. Anna har under flera år varit verksam internationellt och rör sig i sin yrkesroll i många sammanhang. Hon förekommer i konstvärlden och inom teatern men är också aktivt engagerad inom elektronmusikvärlden.

Anna samarbetar med den norske regissören Ole Anders Tandberg vilket lett till koreografi för opera och teater på Operan, Dramaten och Stadsteatern i Stockholm samt Nationalteatern i Oslo.