0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Figaros bröllop
Opera

Figaros bröllop

Spelar från 04 februari till 31 mars
musik
Wolfgang Amadeus Mozart
Text
Lorenzo Da Ponte efter P. A. C. de Beaumarchais
Regi & Scenografi
Kostym & mask
Dramaturg
Stefan Johansson
Koreografi
Ljus
Ellen Ruge
Föreställningens längd
Akt I och II = 90 minuter / Paus 30 minuter / Akt III och IV = 75 minuter. Total föreställningslängd ca 3 timmar 15 minuter.

Föreställningen ges på italienska med svensk text på textmaskin.

MOZARTS opera Figaros bröllop tillbaka på KUNGLIGA OPERAN


Det är Figaros och Susannas bröllopsdag. Kärleken yr i luften, men det är inte bara brudparet som är otåligt. Greven verkar lika intresserad av Susanna som ointresserad av sin grevinna. Marcellina vill snärja Figaro. Cherubino skjuter kärlekspilar mot samtliga kvinnor i hans väg. Begäret lurar bakom varje dörr och under besynnerliga förväxlingar ställs saker och ting på sin spets. Vem får vem när dagen är slut? Vilken kärlek är uppriktig och sann?

Figaros bröllop är en uppsättning fylld av lika delar allvar och komik. Ole Anders Tandberg placerar handlingen på ett nutida hotell och tematiken kretsar kring begärets intrikata mekanismer. Vad är den explosionsartade passionen egentligen uttryck för? Varför begär vi de vi begär? Och är vi alla i slutändan utbytbara kärleksobjekt? Människorna i Mozarts opera är mänskliga och samtidigt tillskruvade.


HANDLINGEN
I FIGAROS BRÖLLOP

AKT I

Det är Susannas och Figaros bröllopsdag. Båda är anställda hos greve Almaviva. Susanna upplyser Figaro om att greven har anvisat dem ett rum med vissa biavsikter, något som gör Figaro rasande. Bartolo och Marcellina vill också förhindra bröllopet...

LÄS HELA HANDLINGEN HÄR »


Köp minst tre föreställningar och få 25% rabatt

Föreställningen ingår i vårt FLEX-abonnemangspaket där du får 25% rabatt om du samtidigt köper minst 3 biljetter till olika föreställningar under våren. Observera att du enbart får rabatten om du köper föreställningar inom ramen för FLEX-abonnemanget (inte separat) - DET KÖPER DU HÄR »


Föreställningsdatum

Visa fler datum

Medverkande

Kungliga Operans Kör & Kungliga Hovkapellet