icon bag image
0
0
Tillbaka Hem Föreställningar DICE at the Opera
Konsert

DICE at the Opera

Spelar från 09 oktober till 29 oktober
Musik
Mikael Karlsson, Solar Fields, Johan Skugge, Jukka Rintamäki, Rami Yacoub, Gordy Haab, Johan Söderqvist, Patrik Andrén, Hildur Guðnadóttir, Sam Slater & Joel Eriksson
Dirigent
Christian Schumann
Video
Andreas Nilsson
Föreställningens längd
Ca. 80 min utan paus.

DICE™ at the OPERA – en konsert som hyllar 30 år av spelmusik


Det svenska dator- och tv-spelsundret är ett faktum, och spelutvecklaren DICE är en av de mest respekterade, långlivade och internationellt framgångsrika aktörerna i branschen. Spel är liksom opera och balett en multimedial kulturform – det musikaliska och visuella är minst lika viktigt som själva berättelsen för att engagera spelaren eller publiken i verket. Nu firar DICE sitt 30-årsjubileum med ett unikt samarbete med Kungliga Hovkapellet. Ett måste för alla fans av Battlefield-spelen, Star Wars™: Battlefront och Mirror’s Edge-spelen!

Elektroniska ljudkaskader möter det maffiga orkestersoundet från Kungliga Hovkapellet när DICE fyller 30. Tillsammans med unika och specialgjorda visuella projektioner, skapade av videokonstnären Andreas Nilsson i samarbete med artister från DICE, blir det en kväll som spelälskare sent kommer glömma. Dessutom i en lokal som är lika häpnadsväckande stämningsfull som de mest fängslande spelen. Upplev Battlefield 1, 3, 4 och V, Battlefield 2042, Battlefield: Bad Company 1 och 2, Star Wars™: Battlefront I och II, Mirror's Edge och Mirror’s Edge Catalyst som du aldrig har gjort förut, under ledning av dirigenten Christian Schumann. Solar Fields, Johan Skugge och Jukka Rintamäki framträder live!

OBS! FÖRESTÄLLNINGEN INNEHÅLLER STARKT LJUS SOM KAN UPPFATTAS SOM STÖRANDE.Föreställningsdatum

Visa fler datum

Medverkande

Kungliga HovkapelletVi rekommenderar också...

Upplev Alfvén och Prokofjev med Hovkapellet
25 november