icon bag image
0
0
3 1 Bukett

Tillbaka Hem Ditt besök

DITT BESÖK

Vi önskar dig varmt välkommen till Kungliga Operan, Sveriges nationalscen för opera och balett, och vårt vackra Operahus!


PRAKTISK INFORMATION

KOM I TID

Kom i god innan föreställningen börjar - gärna minst en halvtimme - då hinner du hitta din plats, hänga av dig i garderoben och kanske äta och dricka något. När föreställningen börjat släpps ingen in i salongen förrän efter första pausen.

FÖRESTÄLLNINGSLÄNGD

Längden på föreställningarna kan ses under respektive produktion under ”Föreställningar”.

BILJETT

Det går bra att visa upp biljett i din smartphone.

FOTOGRAFERING & INSPELNING

Det är inte tillåtet att filma, fotografera eller spela in ljud under pågående föreställning. Däremot är du välkommen att fotografera och filma under applådtacket.

GARDEROB

På Kungliga Operan finns möjlighet att hänga av sig ytterkläder i våra bemannade garderober. Det kostar 30 kronor per person, barn gratis. Garderobsavgiften kan förbetalas på nätet, och även betalas med kort eller swish i garderoberna (på högra sidan) samt i huvudentrén. På 2:a radens norra sida har vi en fri obevakad garderob.

KLÄDSEL

På Kungliga Operan är det helt valfri klädsel. Vid premiärer är det vanligt att man klär sig lite elegantare. Klä dig så att du känner dig bekväm!

TILLVARATAGNA EFFEKTER

Om du har glömt något när du besökte oss, så har vi förhoppningsvis tagit hand om det. Hör av dig till oss på telefon 08-791 43 00 så tittar vi efter. Tillvaratagna effekter sparar vi i 14 dagar. Om vi inte har hört av dig inom den tiden, så kan vi dessvärre inte behålla det du glömde.

PARFYM

Tänk på att många personer kan vara känsliga för starka dofter. Avstå gärna från parfymer för att göra besöket på Operan angenämt även för allergiker.

BETALNING

För din säkerhet och smidighetens skull, är Operans verksamhet helt kontantfri från och med 10 juni 2018. Gäller även pausservering, garderober, programförsäljning, restaurang och terrasser. Varmt välkomna att betala med Swish eller betalkort!

PROGRAM

I Kungliga Operans biljettkassa och garderob finns möjlighet att köpa föreställningsprogram. De kostar 50 kronor per styck och betalas med kort eller Swish. Du kan också köpa ditt program i samband med att du köper biljetter online och sedan hämta upp programmet i garderoben på Operan.


Publikintroduktioner

45 minuter före de flesta opera- och balettföreställningarna hålls en ca 15 minuter lång introduktion till kvällens föreställning i Guldfoajén.

 

Operaintroduktioner

Katarina Aronsson OPERANS DRAMATURG
Jonas Bernander DRAMATURG
Elin Hensch TEATERVETARE

Balettintroduktioner

Roy Sandgren F.D. DANSARE
 
Baren är öppen.
Introduktionen ingår i biljettpriset.

Undantag: Introduktioner hålls inte vid premiärer. Inför premiärerna hålls istället ett premiärsamtal. För information om premiärsamtalen, se vårt kalendarium.